T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / AKŞEHİR - Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi

"Edebiyatımızın Bin Yıllık Sesi Kutadgu Bilig" Konulu İl Panelimizi Gerçekleştirdik

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Okuyorum Yazıyorum projesi kapsamında "Edebiyatımızın Bin Yıllık Sesi Kutadgu Bilig" konulu il panelimizi gerçekleştirdik.

Konya ve çevre ilçelerde bulunan fen ve sosyal bilimler liselerini kapsayan Okuyorum Yazıyorum projesinin il panelini 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Oturumun ilkini Karatay Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Meram Fen Selçuklu Fen Karatay Fen ve Akşehir Sosyal Bilimler Liselerini temsilen birer öğrenci konuşmacı olarak katıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Davut Kaya'nın ve Karatay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Cem Üresin'in de katıldığı programın sonunda araştırmacı yazar Ömer Lütfü Ersöz bir değerlendirme konuşması yaptı.

Oturumun 2. bölümünü Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleştirdik. Bu oturuma Ereğli Fen, Karapınar Murat Kurum Fen, Cihanbeyli Güven Belgin Fen ve İvriz Sosyal Bilimler Liselerini temsilen birer öğrenci katıldı.

3 oturumu da yine Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Bu oturuma ise Beyşehir Fethullah Bayır Fen, Ilgın Ticaret Borsası Fen,  Seydişehir Muhsin Kiremitçi Fen ve Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Liselerinden birer öğrenci katıldı.

Programın sonunda Okuyorum Yazıyorum Projesi İl Koordinatörü Vehbi Gültekin "Öğrencilerimiz Kutadgu Bilig adlı eseri okudu ve belirledikleri bir konuda kendi düşüncelerini de katarak bir metin oluşturdular. Her üç oturumda da öğrencilerimiz eseri çok güzel anlattılar. Emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ev sahipliği yapan Karatay Fen Lisesi ve Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi müdürlerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum." dedi. Yapılan değerlendirmenin sonucunda Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Melisa Bozok "Kutadgu Bilig'de Akıl ve Akıbet" başlıklı yazısıyla ilimizi Ankara'da temsil etme hakkı kazandı. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 11:35 - Görüntülenme: 125
  Beğen | 0  kişi beğendi