KUTADGU BİLİG SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Okuyorum Yazıyorum projesi kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sadi GEDİK, önceki gün akşam öğrencilerimizle Kutadgu Bilig üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Doç. Dr. Sadi GEDİK Kutadgu Bilig'in yazılış nedeni, konusu, kitaptaki sembolik kavramlar hakkında bilgiler verdi ve Kutadgu Bilig'ten örnek beyitler sundu. Söyleşiye Konya bölgesinde bulunan Okuyorum Yazıyorum projesine dahil fen ve sosyal bilimler liselerindeki öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Cevat BOZGÖZ "Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin okuma, düşünme ve yazma yeteneklerini oldukça geliştiriyor. Öğrencilerimize doğru okuma, anlama ve yorumlama yeteneği kazandırıyor. Bu konuda emeği geçen okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Vehbi GÜLTEKİN'e ve Doç. Dr. Sadi GEDİK hocamıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

11-01-202411-01-202411-01-202411-01-2024

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 10:56 - Görüntülenme: 102