T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / AKŞEHİR - Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi

Okuyorum Yazıyorum Projesi - Kutadgu Bilig Paneli Düzenledik

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Okuyorum Yazıyorum projesi kapsamında Kutadgu Bilig panelleri düzenlendi.

İlçemiz Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinden bir grup öğrenci Yusuf Has Hacip tarafından yazılan Kutadgu Bilig adlı eseri okuyarak bir panel programı düzenledi. İki oturum halinde gerçekleştirilen panelin birincisi ilçemiz Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinde yapıldı. Öğrencilerimizden Gülizar Nazlı Orhan'ın yönettiği panel programına yine öğrencilerimizden Gamze Şen, Hatice Kübra Köksal, Fatih Musab Ulaş ve Ayşe Naz Şahin konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerimiz Kutadgu Bilig'den edindikleri izlenimleri arkadaşlarıyla paylaştı. Yapılan hediye takdiminin ardından program sona erdi.

Oturumun ikinci kısmı ilçemiz Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Barbaros Topaloğlu'nun ve okul müdürlerinin dinleyici olarak katıldığı programa Ülkü Ceren Cebeci başkanlık etti. Öğrencilerimizden Gülizar Nazlı Orhan, Yeter Aktaş, Melisa Bozok ve Alperen Ersoy konuşmacı olarak katıldı. Programda hükümdarın özellikleri, akıl ve akıbet kavramları, dilin doğru kullanımı konuları üzerinde duruldu. Programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Barbaros Topaloğlu değerlendirme konuşmasından sonra "Öğrencilerimize başarılı sunumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca programın hazırlanmasında emeği geçen Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Vehbi Gültekin'e ve programa ev sahipliği yapan Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Ersoy'a ve Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Cevat Bozgöz'e çok teşekkür ediyorum." dedi. Hediye takdiminin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle program sona erdi.

22-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 10:33 - Görüntülenme: 89
  Beğen | 10  kişi beğendi