Nis

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından  ilçelerdeki liselere yönelik olarak düzenlenen yarışmada Akşehir birincisi olarak ilçemizi Konya’da temsil etme hakkı kazanan Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi münazara ekibi ikinci turda Derebucak Çok Programlı Anadolu Lisesi ile karşı karşıya geldi.

Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi  münazara ekibi yaklaşık bir saat süren yarışmada ‘’Yetişkinlerde Ekran Süresi Sınırlandırılmamalıdır.’’ fikrini savunan Derebucak Çok Programlı Anadolu Lisesi ekibi karşısında  ‘’Yetişkinlerde Ekran Süresi Sınırlandırılmalıdır.’’ Fikrini savunarak 13 puan farkla yarışmanın kazananı oldu.

Yarışmanın sonunda Okul Müdürü Cevat BOZGÖZ münazara grubu öğrencileri olan Mehmet Can AY, Kadir ÖZTAŞ, Fatma EĞERCİ , Sıla  KURT  ve öğrencileri çalıştıran Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni  Şenay BİRİM’i tebrik etti.

Nis

Okulumuzun ilkini 2019'da gerçekleştirdiği ve bu sene 3.sünü yaptığı proje ile Ramazan ayını şimdiden bayrama çevirdi.

Öğrencilerimiz arasında bayramlaşma ve hediyeleşme kültürünü geliştirmek hedefiyle başlatılan "Bayramda çocuklar gülsün" Projesi kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilerimizin bağışları ile bu yıl ilçemiz Süleyman Şah İlkokulundaki tüm çocuklara bayramlık kıyafetler alındı.

Öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan bir ekiple her bir kıyafet ve ayakkabılar özenle seçilip paketlendi.

Hazırlanan hediyeler bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros TOPALOĞLU, Şube Müdürü Aydın AYTAÇ, Okul Müdürümüz Cevat BOZGÖZ,  idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla Süleyman Şah İlkokulu öğrencilerine teslim edildi.

Nis

32 erkek öğrenci ve 10 kız öğrencinin katıldığı Masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Masa tenisi kızlarda

Birinci 9/A-Ravzanur Sevim, İkinci 9/C-Emine Sarıhan, Üçüncü 10/E-Ayçanur Doğan

Masa tenisi erkeklerde

Birinci H/A-Mustafa Aydoğan, İkinci 11/B-Selim Çarkacı, Üçüncü H/A-Alican Bozkurt olmuştur.

12 sınıfın katıldığı voleybol turnuvası oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu.

Birinci 10/C,  İkinci 11/A, Üçüncü 10/F sınıfları olmuştur.

Okul Müdürümüz Cevat BOZGÖZ Voleybol ve Masa tenisi turnuvalarına katılan tüm takımları ve öğrencileri kutlayarak turnuvayı düzenleyen Beden eğitimi öğretmenimiz Gültekin Yücel’e teşekkür etti.

Mrt

Okulumuz pansiyonunda öğretmenlerimiz, aileleri ve öğrencilerimiz ile iftar yemeği düzenledik.

Mrt

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında bir grup öğrencimizle İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz Kütüphane Müdürü Sayın Metin Salar ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuz 10 sınıf öğrencilerinden Nazlı Gül Esgin 18 Mart Çanakkale şehitleri anma günü kapsamında ilçe genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında ikinci olmuştur. Bu başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyoruz.

"Haydi Oyna Bakalım" Tiyatro Yarışmasında Üst Tura Yükseldik

Mrt

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 ilçedeki liselere yönelik düzenlenen "Haydi Konuş Bakalım" münazara yarışmasında okulumuz Akşehir birincisi olmuştu.

Ock

Okulumuz Anadolu Mektebi  Samiha Ayverdi okumalarını yapan öğrencilerimiz 21.01.2023 tarihinde saat 20.00'de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Profesör Fulya Bayraktar'ın konuşmacı olduğu bir toplantıya katıldı. Toplantıda konuşmacımız Samiha Ayverdi'nin fikirleri, İslam ve toplum anlayışı ile ilgili tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.  Toplantıya katılan  öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz Anadolu Mektebi Samiha Ayverdi okumalarını yapan öğrencilerimiz ve okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Vehbi GÜLTEKİN 17.01.2023 tarihinde saat 20.30'da Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Bilal YAMAK'ın konuşmacı olduğu toplantıya katıldı. Konuşmacımız Samiha Ayverdi'nin sanat anlayışı, fikirleri, üslubu, gençlik ve toplumla ilgili görüşleri, eserleri hakkında bilgilerini bizlerle paylaştı. Toplantıya katılan öğretmenimiz Vehbi GÜLTEKİN'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında bugün okulumuzda Belediye Kültür Müdürü Sayın İbrahim Öncel'i ağırladık.  Konuşmacımız İbrahim Öncel kültür ve dil konuları üzerine öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleşti. Akşehir'de yapılan kültürel faaliyetlerden söz etti. Söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Okul Müdürümüz Cevat Bozgöz "Kıymetli vakitlerini ayırarak okulumuzda gelen ve böyle bir söyleşiyi gerçekleştiren kültür müdürümüze teşekkür ediyoruz." dedi.

Ock

Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında okulumuz kütüphanesinde öğrencimiz Samet Can Koyuncu Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana romanını anlattı. II Dünya Savaşı'nın topluma etkilerinden bahsetti.

Ock

Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında Nazan Bekiroğlu'nun Mor Mürekkep adlı kitabında geçen özlü sözleri derleyerek okul panosunda sergiledik.

Ock

Okulumuz, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu münazara yarışmasında Akşehir birincisi olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında okulumuz bünyesinde günlük hayatımızda Doğu kültürü mü daha etkilidir yoksa Batı kültürü mü daha etkilidir konulu bir münazara gerçekleştirildi. Münazarayı günlük hayatımızda Doğu kültürü daha etkilidir görüşünüz savunan grup kazanmıştır.