Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi Erkek Futsal Takımı  Akşehir ve bölge şampiyonluğundan sora, katıldığı il birinciliği grup müsabakalarında rakiplerini farklı yenerek üçlü final grubuna yükseldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı Okul Sporlarını Konya il üçüncüsü olarak tamamladı.

Okulumuz öğrencileri Üniversite fuar gezisi ve Karatay Üniversitesine tanıtım gezisi yaptılar.

Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında Akşehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde 5 Yazar- 5 Eser konulu panelimizi gerçekleştirdik.

Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında yazar Bülent KESKİN ile dil-kültür ilişkisi bağlamında Doğu-Batı çatışması ve Yahya Kemal'in sanat anlayışı konulu bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kas

Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulunun 24.Kasım öğretmenler günü münasebetiyle 27 Kasım Pazar günü düzenlemiş olduğu kahvaltıda çok sayıda öğrenci velisi, öğrenci ve okulun öğretmenleri bir araya geldi.

Kas

Konya'da 23-26 Kasım tarihleri arasında 10 ilden katılan öğrencilerin katılımıyla Sezai Karakoç paneleri düzenlendi.

Kas

Okulumuz öğrencisi Nazlı Gül ESGİN 10 Kasım'da düzenlenen komposizyon yarışmasında ödülünü aldı

Ekm

TARIK BUĞRA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MUSTAFA KUTLU'YU VE CENGİZ AYTMATOV 'U ANLATTI.

İlçemiz Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinden bir grup öğrenci Konya'da çeşitli okullarda düzenlenen Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov konulu panellere konuşmacı olarak katıldı.

Ekm

Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinde mevlid-i nebi ile camiler ve din görevlileri haftası çeşitli etkinliklerle idrak edildi.TSBL din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Fatih Tuncez ve öğrencileri tarafından hazırlanan peygamber efendimizle alakalı video okulun sosyal medya hesaplarında paylaşılırken aynı etkinlikler kapsamında okul bahçesinde tavuklu pilav ikramında bulunuldu. Okul öğretmenleri fatih tuncez ve ilyas orhan rehberliğinde öğrenciler akşehirde mevcut tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek ecdadın gelecek nesillere emanet ederek bıraktığı eserleri daha yakından inceleme imkanı buldu.

Ekm

13 Ekim dünya afet risklerini azaltma günü kapsamında okulumuz Afete Hazırlık ve Risk Azaltma Kulübü öğrencileri Kübra ORTAKAVAK ve Beyza KAPLAN tarafından hazırlık sınıfı ve 9. sınıflara deprem ile ilgili sunum yapıldı. Sunumdan sonra deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenlerle ilgili afad videoları izlettirildi.

Sorumlu Öğretmenler:

Ahmet ÖZKAN - Arife ŞANLI

Ekm

Belediye Başkanımız Sayın Dr. Salih AKKAYA, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Barbaros TOPALOĞLU, Şube Müdürümüz Sayın Emrullah ÖZTÜRK, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Sayın İbrahim ÖNCEL okulumuza ziyarette bulundu.

Ekm

Kaymakamımız Sayın Dr Mehmet ÖZEL, okulumuzun pansiyonunu ziyaret ederek nöbetçi öğretmenlerimiz Ahmet Özkan ve M.Emin Madran dan pansiyon ile ilgili malumat alıp., öğrencilerimizle sohbet etmişlerdir. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Okulum Temiz belgelendirme sürecinde Okulumuz tetkikçi Ercan Çakır tarafından denetlenmiştir.

Eyl

DYK çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. DYK çalışmalarımıza öğrencilerimiz yüksek katılım ile ilgi gösteriyorlar.